Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Frityrstekt klippfisk passer utmerket som kveldskos eller på tapasbordet. Inviter gode venner - og server disse deilige munnfullene sammen med salsa, aïoli eller en annen dipp.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • frityrolje frityrolje

Frityrrøre

  • 2 stk stk egg egg
  • 250 g g hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 0,5 ts ts muskat muskat
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1,5 dl dl øl øl
  • 2,5 dl dl vann vann
  • 0,5 dl dl olje olje

Tilbehør

  • tomatsalsa tomatsalsa
  • aïoli aïoli
  • sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i biter på 2-3 cm.

Frityrrøre

  • Skill egg.

  • Bland sammen alle ingrediensene til frityrrøren, untatt eggehvite, og la røren hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  • Varm opp frityroljen i gryte eller frityrkoker.

  • Stivpisk eggehvite og vend inn i frityrrøren.

  • Vend fiskebitene i hvetemel, deretter i frityrrøren, og friter bitene til de er gylne, ca. 4 minutter.

  • Legg de friterte bitene over på tørkepapir så de får renne av.

Server fritert klippfisk med tomatsalsa, aïoli og sitronbåter ved siden av.