Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Nachos er enkelt å lage siden den krever lite forarbeid, og ikke så lang tid i stekeovnen. Om det er mange til bords kan denne oppskriften lett dobles.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss olje olje
  • 200 g g nachochips nachochips
  • 300 g g Jarlsbergost, revet Jarlsbergost, revet

Salat

  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 10 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 stk stk crispisalat crispisalat

Dressing

  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ts ts sukker sukker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisken i strimler.

  • Finhakk hvitløk og skjær chili i tynne strimler.

  • Surr hvitløk og chili i olje, tilsett klippfisk og surr dette videre til væsken er fordampet.

  • Fordel nachochips i en ildfast form og ha over klippfisk, chili og hvitløk.

  • Dryss over revet ost og gratiner i stekeovnen i ca. 7 minutter.

Salat

  • Skjær paprika og rødløk i strimler, og skjær cherrytomater i skiver.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Bland sammen lettrømme, saften av sitron og sukker. 

  • Smak den eventuelt til med litt mer sitronsaft og sukker.

Server nachos med salaten og dressingen.