Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk med skinn, utvannet og renset klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

  • 0,5 skiver skive chili, rød chili, rød
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ss ss sesamolje sesamolje

Salat

  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 dl dl rosiner rosiner
  • 0,5 dl dl majones majones
  • 1 ss ss honning honning
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • nypotet nypotet
  • grillspyd grillspyd
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.

  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.

  • Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.

Salat

  • Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.

  • Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.

  • Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.

  • Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.

  • Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.

  • Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.

Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.