Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk er nydelig på grillen! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles ferdig på 1-2-3.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk med skinn, utvannet og renset klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 ss ss estragon, frisk estragon, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr

Ertepuré

  • 200 g g erter, fryst erter, fryst
  • 2 dl dl mynte, frisk mynte, frisk
  • 0,75 dl dl matfløte matfløte
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • nypotet nypotet
  • salt og pepper salt og pepper
  • cherrytomat cherrytomat
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.

  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.

Erterpure

  • Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.

  • Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.

  • Varm matfløte til kokepunktet.

  • Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tilbehør

  • Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.

Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet.