Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk med skinn, utvannet og renset klippfisk med skinn, utvannet og renset

Marinade

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss salvie salvie
  • 1 dl dl sitronsaft sitronsaft
  • 1,5 dl dl olivenolje olivenolje

Salsa

  • 3 dl dl oliven, grønn oliven, grønn
  • 2 dl dl tomat tomat
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 ts ts pepper pepper
  • salt salt

Tilbehør

  • 4 pors pors tagliatelle tagliatelle

Framgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.

  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.

Salsa

  • Grovhakk oliven og tomat. 

  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.

  • La den stå litt før servering.

Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle. 

Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.