Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk er like godt på grillen som i bacalao. Med saltbakte poteter som tilbehør er dette grillmat til hverdag og fest. Dette er en tradisjonell portugisisk oppskrift.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • olje olje

Saltbakte poteter

  • 800 g g potet, liten type potet, liten type
  • salt salt

Hvitløksolje

  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 dl dl olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset

Tilbehør

  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 3 ts ts oregano, frisk oregano, frisk
  • 20 blad blad spinat spinat
  • 20 stk stk oliven, grønn oliven, grønn
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker, pensle med litt olje og grill på varm grill i ca. 5 minutter på hver side.

Saltbakte poteter

  • Vask potetene og rull dem i salt.

  • Legg potetene i en smurt ildfast form og bak i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Hvitløksolje

  • Skjær hvitløk i skiver og la dem surre i olivenolje til de blir myke, men ikke brent.

Tilbehør

  • Grill paprika til skinnet blir svart.

  • Ta bort skinnet, fjern kjerner og skjær paprika i lange strimler.

  • Bland paprikastrimlene med hakket oregano, og litt salt og pepper.

Server grillet klippfisk med saltbakte poteter, grillet paprika, spinat og oliven, og hell over hvitløksoljen til slutt.