Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sett bacalao på festmenyen og ta den til nye høyder med soyasmørsaus og chorizopølse.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • timian, frisk timian, frisk
  • pepper pepper
  • olivenolje olivenolje

potetmos

  • 500 g g potet potet
  • 75 g g smør smør
  • 2,5 dl dl melk melk
  • 0,5 ts ts muskatnøtt muskatnøtt
  • 0,5 ts ts salt salt

Grønnsaker

  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • olivenolje olivenolje

Soyasmørsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 ss ss gressløk gressløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 150 g g smør, usaltet smør, usaltet

Tilbehør

  • chorizopølse chorizopølse

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.

  • Grovhakk timian og dryss det over fisken, sammen med pepper og olivenolje.

  • Bak klippfisken i stekeovnen til den flaker seg ved et lett trykk, ca. 20 minutter.  

Potetmos

  • Skrell potet og kok den mør i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.

  • Smelt smør og bland sammen med melk.

  • Mos potet mens du sper på smørblandingen, til mosen har en jevn konsistens.

  • Smak til med malt muskatnøtt og salt.

Grønnsaker

  • Skjær paprika i tynne strimler.

  • Fres paprika og aspargesbønner kjapt i olivenolje, i ca. 2 minutter.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk, ingefær og gressløk, og press saften av sitron.

  • Bland sjalottløk, ingefær og soyasaus sammen i en skål.

  • Smelt smør i en kasserolle og la det koke til det skummer opp. Rist i kasserollen mens det koker.

  • Rør rundt med en tresleiv til smøret er ferdig brunet. Det er ferdig når det begynner å lukte nøtteaktig.

  • Sil smøret over i soyasausblandingen, og ha i gressløk og sitronsaft.

Tilbehør

  • Skjær chorizopølse i terninger.

Server klippfisken med potetmos, grønnsaker, saus og chorizopølse.