Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Saltimbocca lages opprinnelig med oksekjøtt og skinke, med salvie festet på toppen. Med denne oppskriften lager du en norsk variant med råvarene klippfisk og fenalår.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 4 skiver skive fenalår fenalår
  • 4 stilk stilk salvie salvie
  • olje olje
  • tannpinner tannpinner

Polenta

  • 2 dl dl polenta polenta
  • 0,5 dl dl Jarlsbergost, revet Jarlsbergost, revet
  • 1 ss ss smør smør
  • olje olje

Tilbehør

  • salat, blandet salat, blandet

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og tørk dem med tørkepapir.

  • Legg en skive fenalår og en stilk salvie på toppen av hvert fiskestykke, og fest med tannpinner.

  • Pensle undersiden av klippfiskstykkene med olje og stek på middels varm grill til de er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Polenta

  • Lag polenta etter anvisning på pakken.

  • Rør inn revet ost og smør, og fyll grøten i en liten form. 

  • La formen stå kjølig til grøten blir helt stiv, og skjær den i jevne stykker.

  • Pensle polentastykkene med olje og grill dem ca. 1 minutt på hver side.

Server klippfisk med polenta og salat ved siden av.