Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt klippfisk med grønnsaker og poteter er en enkel rett å tilberede, ettersom den lager seg selv i ovnen. Dette gir deg tid til andre ting mens du venter på at middagen skal bli klar!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 3 ss ss hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts pepper, hvit pepper, hvit
  • 50 g g spekeskinke spekeskinke
  • 600 g g potet, liten type potet, liten type
  • 2 stk stk løk løk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 2 stk stk tomat tomat
  • paprikapulver paprikapulver

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk, og bland med olivenolje og hvit pepper til en marinade.

  • Ha marinaden over klippfiskstykkene og la dem marinere over natten. Ta vare på marinaden.

  • Skjær snitt i sidene av klippfiskstykkene og legg tynne skiver spekeskinke i snittene.

  • Legg stykkene i en smurt ildfast form.

  • Skrell potet og kok dem i lettsaltet vann i 4-5 minutter.

  • Skjær potet i biter, løk i skiver, paprika i strimler og tomat i båter, og fordel i formen. 

  • Dryss over litt paprikapulver og hell over marinaden.

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Sett formen på bordet og server.