Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk er en råvare med utallige muligheter. Denne klippfiskoppskriften har en norsk vri når den serveres med stekte baconterninger, hvit saus og kokte grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 900 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 50 g g bacon bacon

Hvit saus

  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • 0,25 ts ts salt salt

Tilbehør

  • potet potet
  • gulrot gulrot
  • sukkererter sukkererter

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker og legg dem i usaltet, kaldt vann i en kasserolle.

  • Gi klippfisken et oppkok, la den trekke på svak varme i ca. 5-10 minutter.

  • Skjær bacon i terninger og stek sprø i tørr stekepanne.

Hvit saus

  • Smelt smør i en kasserolle.

  • Rør inn hvetemel og spe med cirka en tredel av melken.

  • Rør godt og spe videre med mer melk.

  • Smak til med salt.

Server klippfisken med bacon, hvit saus, kokte poteter, gulrøtter og sukkerter ved siden av.

Tips: Du kan bruke en ferdigpose med hvit saus.