Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gulrotstuing er et tradisjonsrikt tilbehør som mange forbinder med hverdagens sjømatmiddag. I denne oppskriften serverer du den til kokt klippfisk.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 6 skiver skive bacon bacon

Gulrotstuing

  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • 4 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • 1 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker, kok opp vann uten salt, ha i stykkene og la dem trekke til de er ferdige, ca. 6 minutter.

  • Skjær bacon i biter og stek dem i smør til de er sprø.

Gulrotstuing

  • Rens gulrot, skjær i små terninger og kok dem i vann med litt salt til de så vidt er møre.

  • Hell av vannet, men la det være igjen litt på bunnen. 

  • Tilsett kremfløte og kok videre til sausen tykner. 

  • Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.