Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta med ostesaus får en fantastisk vri med klippfisk. Denne oppskriften passer til både store og små, og er en mer eksklusiv variant av den vanlige pastaen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk stk paprika paprika
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 pors pors pasta pasta

ostesaus

  • 2 ss ss smør smør
  • 0,25 ts ts muskat muskat
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 100 g g Jarlsbergost, revet Jarlsbergost, revet
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • 4 dl dl melk melk

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i strimler.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Skjær løk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank.

  • Legg grønnsakene til side og surr klippfisken i litt olivenolje til væsken har fordampet.

Ostesaus

  • Smelt smør, tilsett muskat og deretter hvetemel, og la surre i ca. 2 minutter.

  • Spe med melk, litt om gangen, og rør godt. 

  • Kok opp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter. 

  • Tilsett revet ost og matfløte. Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. 

  • Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server med timianblader drysset over.