Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk - og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 150 g g kantareller kantareller
  • smør smør

Pastinakkpuré

  • 1 stk stk pastinakk pastinakk
  • 0,5 dl dl vann vann
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Syltede grønnsaker

  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 4 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk sellerirot sellerirot
  • 3 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 150 g g sukker sukker
  • 3 dl dl vann vann

Saus

  • 2 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 50 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 1 ss ss rosmarin, frisk rosmarin, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Damp klippfiskstykkene på rist i en fiskekjele under lokk i ca. 15 minutter.

  • Rens og skjær kantareller i mindre biter, og stek i smør.

Pastinakkpuré

  • Skrell pastinakk, skjær i tynne skiver og kok dem møre i vann og kremfløte.

  • Mos skivene, og smak pureen til med salt og pepper.

Syltede grønnsaker

  • Skjær blomkål i små buketter, vårløk ringer, reddik i båter, gulrot i staver og sellerirot i terninger.

  • Kok opp eplecidereddik, sukker og vann, ha i grønnsakene og kok dem møre i laken.

Saus

  • Kok inn kyllingbuljong til litt mer enn det halve.

  • Rør inn smør og finhakket rosmarin.

  • Smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med kantareller, pastinakkpuré, syltede grønnsaker og saus.