Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 4 ss ss pesto pesto
  • 100 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 100 g g smør smør
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • potet potet
  • 2 ss ss olje olje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.

  • Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

  • Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.

  • Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve. 

  • Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.

  • Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.

Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.