Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk servert med frisk salat og råstekte poteter er rett og slett nydelig. Inviter venner og kjente, og imponer med denne spennende retten.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje

Råstekte poteter

  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt

Salat

  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 2 stk stk appelsin appelsin
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Dressing

  • 50 g g valnøtter valnøtter
  • 6 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss honning honning
  • 6 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker. 

  • Bland sammen olivenolje og presset hvitløk, legg klippfiskstykkene i blandingen og la dem ligge i ca. 20 minutter.

  • Ta klippfisk ut av blandingen, og la oljen renne godt av. 

  • Stek klippfiskstykkene i stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.

Råstekte poteter 

  • Vask potet, del i båter, tørk og legg dem i en ildfast form. 

  • Vend potetbåtene i olivenolje og dryss med grovt salt. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Salat 

  • Vask hjertesalat og snitt den opp.

  • Skjær agurk og appelsin i biter, og rødløk i tynne skiver.

  • Finhakk persille og bland med de andre ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene.

  • Bland sammen eplecidereddik, honning og kaldpresset olivenolje.

  • Tilsett de knuste valnøttene og smak til med salt og pepper.

  • Ha dressingen over salaten og bland dette godt sammen.

Server klippfisk med råstekte poteter og salat ved siden av.