Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 5 stk stk tomat tomat
  • 4 stk stk potet potet
  • 5 ss ss olivenolje olivenolje
  • 10 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 2 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

  • Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.

  • Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.

  • Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.

  • Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. 

  • Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.

  • Smak til med salt og pepper. 

Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.