Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stuet selleri er et tradisjonsrikt, men kanskje glemt tilbehør som passer godt til kokt klippfisk. Dette er oppskriften på en ny søndagsmiddag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset

Celery stew

  • 500 g g selleri selleri
  • 3 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1,5 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.

Selleristuing

  • Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.

  • La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.

  • Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.

Server klippfisk med selleristuing og poteter.