Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her kommer smaken av dampet klippfisk til sin rett sammen med potetpuré og smørsaus. Tomatchutney er et smaksrikt og fargesterkt innslag i denne oppskriften. 

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 8 skiver skive bacon bacon
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 1 ss ss smør smør
  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Potetpuré

  • 400 g g mandelpotet mandelpotet
  • 0,5 dl dl matfløte matfløte
  • 100 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • salt og pepper salt og pepper

Smørsaus

  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 150 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • salt og pepper salt og pepper

Tomato chutney

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker og damp dem forsiktig i en kasserolle med lite vann, i 10-15 minutter.

  • Sprøstek bacon i tørr stekepanne.

  • Rens aspargesbønnene, del dem i to på langs og kok i lettsaltet vann. 

  • Smelt smør i en kasserolle like før servering og varm aspargesbønnene opp i smøret sammen med hakket gressløk.

Potetpuré

  • Skrell potet, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og damp godt av potetene til de er tørre på overflaten.

  • Mos potetene og rør inn matfløte og smør. 

  • Smak til med salt og pepper.

Smørsaus

  • Kok kremfløte i ca. 5 minutter.

  • Pisk inn romtemperert smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da vil den skille seg.

  • Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Tomatchutney

  • Finhakk chili, løk og hvitløk og surr i olje til løken er myk.

  • Rør inn tomatpuré og hermetiske tomater, og kok til den tykner. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Skjær cherrytomatene i biter og bland dem inn like før servering.

Server klippfisk med aspargesbønner, potetpuré, smørsaus og tomatchutney.