Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 l l vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk sitronbåter sitronbåter
  • 1 dl dl eplejuice eplejuice
  • 0,5 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort

Tomatsaus

  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,25 stk stk chili, rød chili, rød
  • 5 stk stk tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 1 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 12 stk stk oliven, grønn oliven, grønn
  • 4 stilk stilk gressløk gressløk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ts ts honning honning
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 dl dl eplejuice eplejuice
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker.

  • Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.

  • Rens og skjær hvitløk i små biter.

  • Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.

  • Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter.

  • Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.

Tomatsaus

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.

  • Vask og rens chili.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.

  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.

  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.

  • Finhakk gressløk.

  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.

  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.

  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.