Klippfisk og grønnsaker i form

En ildfast form i stekeovnen fylt med klippfisk og grønnsaker lokker både venner og familie til bords. Den særegne smaken av frisk koriander gjør denne oppskriften smaksrik.
Ingredienser
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 400 g potet
- 1 stk løk
- 0,5 stk paprika, rød
- 0,5 stk paprika, gul
- 2 stk tomat
- 4 ss koriander, frisk
- 4 dl olivenolje, kaldpresset
- 1 stk egg
- 4 fedd hvitløk
- 20 stk oliven, sort
Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær klippfisk i serveringsstykker.
Skrell potet, og skjær potet, løk, paprika, og tomat i skiver. Finhakk koriander.
Legg klippfisk, potet, løk, paprika, tomat og koriander lagvis i en smurt ildfast form.
Drypp over olivenolje og stek i stekeovnen i ca. 40 minutter.
Kok egg til det er hardkokt, ca. 10 minutter, og del i skiver.
Skjær hvitløk i tynne skiver, og stek dem gylne og sprø i litt olivenolje.
Server formen med egg, sprøstekt hvitløk og sorte oliven over.