Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En ildfast form i stekeovnen fylt med klippfisk og grønnsaker lokker både venner og familie til bords. Den særegne smaken av frisk koriander gjør denne oppskriften smaksrik.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g g potet potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 4 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 4 dl dl olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 1 stk stk egg egg
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 20 stk stk oliven, sort oliven, sort

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skrell potet, og skjær potet, løk, paprika, og tomat i skiver. Finhakk koriander.

  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, tomat og koriander lagvis i en smurt ildfast form.

  • Drypp over olivenolje og stek i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  • Kok egg til det er hardkokt, ca. 10 minutter, og del i skiver.

  • Skjær hvitløk i tynne skiver, og stek dem gylne og sprø i litt olivenolje.

Server formen med egg, sprøstekt hvitløk og sorte oliven over.