Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Marinert klippfisk er fantastisk grillmat. Denne oppskriften har mye god smak, men er fortsatt veldig enkel. Ny grillopplevelse med en tradisjonsrik råvare!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset

Marinade

  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 2 ss ss sherryeddik sherryeddik
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød

Mango and avocado salad

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 4 ss ss appelsin appelsin
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 2 ss ss lime lime
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Finhakk chili, bland den sammen med de andre ingrediensene til marinaden.

  • Hell marinaden over klippfisken, og la den marinere i 3-4 timer.

  • Legg klippfisken i en dobbel grillrist og stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.

Mango- og avokadosalat

  • Skjær mango, avokado og rødløk i små terninger, og finhakk chili og persille.

  • Riv skall av lime, og press saften av lime og appelsin.

  • Bland mango, avokado, rødløk, chili og persille med olivenolje, og hell over limesaft og appelsinsaft.

  • Dryss revet skall av lime på toppen av salaten og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med mango- og avokadosalat og brød ved siden av.