Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en oppskrift inspirert av Portugal der en herlig blanding av klippfisk, potet, hvitløk og pepper blir frityrstekt i små boller. Server klippfiskbollene med en frisk salat.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 200 g g potet potet
  • 2 stk stk egg egg
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • frityrolje frityrolje

Tilbehør

  • salat salat
  • cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Del klippfisk i store stykker og kok dem i ca. 10 minutter i så mye vann at det akkurat dekker klippfisken.

  • Flak og riv klippfisken i lange fibre. 

  • Skrell potet, kok dem møre og mos dem.

  • Skill egg.

  • Pisk eggehvite.

  • Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.

  • Bland forsiktig klippfisk og most potet med eggeplommer, løk, hvitløk og bladpersille.

  • Bland massen godt med hendene eller en tresleiv.

  • Vend i eggehvite.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Form massen med to spiseskjeer til jevne boller.

  • Friter bollene i rikelig varm olje og legg dem over på tørkepapir.

Server klippfiskbollene med salat og cherrytomater.