Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stk stk potet potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 kvister kvist persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk egg egg
  • 3 ss ss potetmel potetmel
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 dl dl griljermel griljermel

Tomatsalsa

  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss olje olje
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • Skrell og kok potet i usaltet vann.

  • Vask, rens og finhakk løk og persille.

  • Del klippfisken i biter.

  • Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.

  • Avkjøl fisken og riv den i strimler.

  • Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.

  • Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.

  • Tilsett løk og persille, og bland godt.

  • Form runde små boller og rull dem i griljermel.

  • Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.

Tomatsalsa

  • Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.

  • Vask, rens og skjær tomat i små terninger.

  • Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.

  • Smak til med salt og pepper.

Server klippfiskbollene med tomatsalsa.