Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk kan brukes til det meste, til og med som burger. Start med å lage burgerbrød, og gi hele retten et løft med bacon og tapenade.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 8 skiver skive bacon bacon

Burgerbrød

  • 250 g g hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 10 g g gjær gjær
  • 1,5 dl dl lettmelk lettmelk
  • 0,5 dl dl vann vann
  • 25 g g smør smør
  • sesamfrø sesamfrø

Tapenade

  • 200 g g oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • 100 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 50 g g ansjosfilet ansjosfilet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 10 ss ss olivenolje olivenolje
  • pepper pepper
  • bladpersille, frisk bladpersille, frisk

Tilbehør

  • salatblad salatblad
  • rødløk rødløk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker.

  • Ha klippfisken i en smurt, ildfast form, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter. 

  • Stek baconet sprøtt.

Burgerbrød

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.

  • Ha hvetemel, salt, gjær, lettmelk og vann i en bakebolle, og bruk en kjøkkenmaskin til å elte deigen i 8-10 minutter på lav hastighet.

  • Tilsett romtemperert smør i terninger og elt til smøret er godt blandet inn i deigen, 5-10 minutter. Øk hastigheten underveis.

  • Hev deigen under plastfolie i 45 minutter.

  • Del deigen i like store emner, form boller og press forsiktig ned med håndflaten.

  • Ha på et stekebrett med bakepapir.

  • Pensle med vann og dryss sesamfrø på toppen, og etterhev i 30 minutter.

  • Stek burgerbrød i stekeovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.

Tapenade

  • Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor. 

  • Ha i mer olivenolje om nødvendig.

Server klippfiskburger i hjemmelaget burgerbrød med bacon, tapenade, salat og rødløk.