Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pizza er helgekos for hele familien, men har du prøvd klippfisk som topping? Server med hvitløksdressing og ruccolasalat som komplimenterer denne pizzaoppskriften.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 100 g g tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 1 stk stk løk løk
  • 100 g g oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten

Pizzadeig

  • 25 g g gjær gjær
  • 2 dl dl vann vann
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • 500 g g hvetemel hvetemel

Pizzasaus

  • 5 stk stk tomat tomat
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 2 ss ss oregano, frisk oregano, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 100 g g ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Garlic dressing

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 6 ss ss lettrømme lettrømme
  • 4 ss ss majones majones
  • sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • ruccolasalat ruccolasalat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær klippfisk i biter.

  • Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.

Pizzadeig

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.

  • Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.

  • Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.

Pizzasaus

  • Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.

  • Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.

  • Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.

  • Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.

  • Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter. 

Hvitløksdressing

  • Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones. 

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.