Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chili. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 150 g g gulrot gulrot
  • 150 g g sellerirot sellerirot
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 10 dl dl vann vann
  • 2 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 50 g g oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i terninger.

  • Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.

  • Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.

  • Hell på hvitvin og la det koke litt ut.

  • Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.

  • Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter. 

  • Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.

  • Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.

Server klippfisksuppe med brød. 

Tips: Fiskebuljong kan erstattes med grønnsaksbuljong.