Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 3 dl dl solsikkeolje solsikkeolje

Tomatconcassé

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 3 ss ss olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 ss ss smør smør
  • 200 g g kikerter kikerter
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 dl dl spinat spinat
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.

  • Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.

  • Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.

  • Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.

Tomatconcassé

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.

  • Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.

Salat

  • Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.

  • Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.

  • Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.

  • Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.

  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.