Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en god kremet fiskesuppe med blant annet klippfisk, løk, purre og kremfløte. Dette er en oppskrift med få ingredienser hvor du lager brødkrutongene selv. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 10 stk stk potet potet
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk purre purre
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl pinjekjerner pinjekjerner
  • 12 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 2 skiver skive loff loff
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i biter.

  • Kok potet, skrell og skjær i terninger.

  • Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre. 

  • Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.

  • Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp. 

  • Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter. 

  • Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.

Tilbehør

  • Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.

Server suppen med brødkrutonger drysset over.