Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En gryte med klippfisk og blåskjell er en spennende kombinasjon. Dette er den perfekte oppskriften når du vil servere god mat på kort tid til venner på besøk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stilk stilk sitrongress sitrongress
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i 4 cm store biter.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk sjalottløk, chili og sitrongress, og surr i olivenolje i en stor kasserolle. 

  • Tilsett kremfløte og hvitvin, og gi det hele et oppkok. 

  • Legg i slippfisk og blåskjell, damp under lokk til klippfisken er mør og blåskjellene har åpnet seg, ca. 4 minutter. 

Server gryten med brød ved siden av.