Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Moqueca er en tradisjonell brasiliansk sjømatgryte, og dette er en oppskrift fra Salvador. Klippfisk, papaya og kokosmelk gir deg en ny sjømatopplevelse!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk stk papaya papaya
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 4 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 2,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 5 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • salt salt

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skjær papaya og paprika i terninger.

  • Del cherrytomat i to, grovhakk løk, og finhakk vårløk. 

  • Bland papaya og alle grønnsakene godt sammen og del i to like store deler.

  • Ha ene halvparten i en kasserolle sammen med olivenolje og kokosmelk.

  • Kok under stadig omrøring i 15 minutter. Det skal tykne litt.

  • Tilsett resten av grønnsakene og klippfisk, og kok videre på svak varme i ca. 15 minutter uten å røre.

  • Smak til med salt.

Server gryten med kokt ris.