Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 8 stk stk potet potet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk løk løk
  • 2 stk stk hermetisk paprika hermetisk paprika
  • 10 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 100 g g baconskive baconskive
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 40 g g oliven, sort oliven, sort
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.

  • Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to. 

  • Del baconskivene i fire biter.

  • Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen. 

  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. 

  • Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.

Server bacalaoen med brød ved siden av.