Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv ovnsbakt bacalao på den klassiske portugisiske måten, med klippfisk, poteter, paprika, tomater og egg. Server som hverdagsmiddag eller til helgekosen.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 kg kg potet potet
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 2 stk stk løk løk
  • 4 stk stk vaktelegg vaktelegg
  • oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisken i stykker på 4-5 cm og kok til de er gjennomkokte, med fast konsistens.

  • Skrell og kok potet, og skjær dem i skiver.

  • Skjær paprika og løk i skiver, og surr i olivenolje. 

  • Dryss salt og pepper over grønnsakene.

  • Kok vaktelegg, avkjøl litt, skrell og del i to.

  • Ha halvparten av potetskivene i en smurt ildfast form, ha løk- og paprikablandingen over, og deretter resten av potetskivene og cherrytomatene.

  • Legg fiskestykkene og vaktelegg over.

  • Dryss over litt pepper og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Ha oliven i formen og server straks.

Tips: Vaktelegg kan byttes ut med vanlige egg, men da kan du halvere antall egg.