Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk er en delikatesse som kan varieres i det uendelige. Bli inspirert av denne oppskriften med bacon og gulrotstuing. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 8 skiver skive bacon bacon
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 100 g g smør smør

Gulrotstuing

  • 300 g g gulrot gulrot
  • 1 ss ss maisennamel maisennamel
  • 3 dl dl helmelk helmelk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og surr skiver med bacon rundt.

  • Finhakk hvitløk, og bland inn i romtemperert smør.

  • Ha klippfiskstykkene i en smurt, ildfast form, og ha en god klatt hvitløkssmør over hvert stykke.

  • Stek i stekeovnen til baconet er sprøtt og klippfisken er mør, ca. 20 minutter.

Gulrotstuing

  • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.

  • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.

  • Rør maisennamel inn i kald helmelk, og varm forsiktig opp i en kasserolle under omrøring.

  • Tilsett gulrotterningene og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokt potet.