Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sherryeddik sherryeddik

Potet- og persillerotpuré

  • 400 g g potet potet
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Saus

  • 1 potte potte persille, frisk persille, frisk
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.

  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.

Potet- og persillerotpuré

  • Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann. 

  • Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg. 

  • Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos. 

  • Smak til med salt og pepper.

Saus

  • Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen. 

  • Smak den til med salt og pepper.

Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.

Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.