Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskekaker av klippfisk, potet, gulrot og løk krydret med bladpersille og karri er smakfulle og spennende. De passer perfekt med hjemmelaget remulade.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 300 g g potet potet
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 ss ss karri karri
  • salt og pepper salt og pepper
  • griljermel griljermel
  • solsikkeolje solsikkeolje

Remulade

  • 1 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 3 ss ss kapers kapers
  • 3 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 250 g g tyrkisk yoghurt tyrkisk yoghurt
  • 3 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • sitronsaft sitronsaft
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk, potet og gulrot i biter, og grovhakk løk, og kok alt i vann til potetene er møre, ca. 20 minutter.

  • Hell av vannet, la det dampe av og mos blandingen sammen til du har en formbar farse. 

  • Bland inn finhakket bladpersille og karri, og smak ev. til med litt salt og pepper.

  • Bruk to skjeer og form små avlange kaker. Dypp dem i pisket egg og så i griljermel slik at de er helt dekket. 

  • Fyll solsikkeolje i en stekepanne med høye kanter så det er ca. 2 cm, og friter fiskekakene på alle sider til de er gylne.

Remulade

  • Finhakk ansjos, og hakk kapers og sylteagurk.

  • Bland alle ingrediensene til remuladen godt sammen og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

 Server klippfiskkakene med hjemmelaget remulade.