Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Spinat er godt og enkelt tilbehør som passer utmerket til panert klippfisk. Tradisjonsrike råvarer trenger ikke bestandig å serveres med tradisjonelt tilbehør. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 450 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 ss ss polentagryn polentagryn
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 stk stk egg egg
  • smør smør
  • olje olje

Dampet spinat

  • 1 poser pose babyspinat babyspinat
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • sitroner sitron
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker. 

  • Riv skall av appelsin og bland med mel, polenta, og finhakket timianblad. Visp sammen egg i en bolle.

  • Vend fiskestykkene først i egg, deretter i polentablandingen.

  • Varm smør og olje i en stekepanne og stek fisken gyllen og gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.

  • Når du har stekt fiskestykkene har du litt ekstra smør og olje i stekepannen og steker hele cherrytomater i noen minutter til de er gjennomvarme.

Dampet spinat

  • Skyll spinat og ta vekk de groveste stilkene. 

  • Ha den fuktige spinaten i en kasserolle med lokk og damp spinaten til den faller sammen. Rør inn smør og finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Server nystekt klippfisk med stekte cherrytomater, dampet spinat, sitronbåter og kokte poteter.