Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bacalao er en norsk klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Bacalao er en festrett som passer utmerket når du skal servere mange. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 500 g g potet potet
  • 2 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 50 g g oliven, grønn oliven, grønn
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • loff loff

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i biter.

  • Skrell potet og løk, og skjær i skiver.

  • Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og hardkok egg.

  • Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form.

  • Ha hvitløk, persille og oliven over, og legg klippfiskbitene på toppen.

  • Hell olivenolje over klippfisken, og dryss med pepper. 

  • Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutt.

Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av.