Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En lun salat er godt å spise som både middag og lunsj. Prøv denne salaten med ovnsbakt klippfisk, små poteter, smør og urter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g g potet, liten type potet, liten type
  • 1 dl dl gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 50 g g smør smør
  • 1 pakke pakke salat, blandet salat, blandet
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg i en smurt ildfast form.

  • Bak klippfisken i stekeovnen til den skiver seg når du gir den et lett trykk, ca. 10 minutter.

  • Kok potetene knapt møre, og finhakk gressløk og persille.

  • Flak klippfisken og spre flakene på et serveringsfat sammen med potetene.

  • Høvle over smør og dryss med gressløk og persille.

  • Vend salaten i olivenolje og fordel over fatet.

Server klippfisksalaten med brød ved siden av.