Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. Inviter dine venner på en portugisisk aften!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 7 stk stk potet potet
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 kvister kvist oregano, frisk oregano, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.

  • Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver.

  • Kok potetene i 5 minutter.

  • Vask og rens paprika, og skjær dem i biter.

  • Rens og skjær løk i skiver.

  • Rens og finhakk hvitløk og oregano.

  • Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.

  • Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.

  • Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.

  • Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.

Sett formen på bordet, og maten er servert.

Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.