Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stroganoff er en oppskrift som egentlig kommer fra Russland. Her er den fornorsket versjon med klippfisk. En spennende variant og deilig gryte til gjester!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 100 g g skogssopp skogssopp
  • 2 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 3 ss ss pesto, rød pesto, rød
  • 2 ss ss ketchup ketchup
  • 3 dl dl matfløte matfløte

Tilbehør

  • ris ris
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i 2-3 cm store biter.

  • Skjær løk, hvitløk og skogssopp i skiver, og surr løk og hvitløk myke i olivenolje.

  • Tilsett skogssopp, rød pesto og ketchup.

  • Vend klippfisken forsiktig inn i retten og la trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter.

  • Tilsett matfløte, rør rundt og la det hele bli varmt uten å koke.

Server klippfiskgryten med kokt ris og stekte poteter.