Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g klippfisk, utvannet og renset klippfisk, utvannet og renset

Marinade

  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl sitronsaft sitronsaft
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Salat

  • 500 g g kikerter, hermetiske kikerter, hermetiske
  • 1 stk stk chorizopølse chorizopølse
  • 2 stk stk paprika, søt paprika, søt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 2 ss ss mandler mandler
  • persille, frisk persille, frisk
  • olivenolje olivenolje
  • pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.

  • Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.

  • Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig om den begynner å flake seg.

Marinade

  • Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.

  • Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.

Salat

  • Skyll kikerter i kaldt vann og skjær chorizopølse i terninger.

  • Grill og flå skinnet av paprika.

  • Grovhakk paprika, hvitløk, cherrytomat, mandler og persille.

  • Varm en stekepanne med olivenolje, tilsett kikerter og chorizo, og la det frese litt.

  • Ha i hvitløk, paprika, tomater og mandler, og la det surre noen minutter.

  • Tilsett persille og olivenolje, og smak til med pepper.

Server grillet klippfisk med kikertsalat og brød. Dryss gjerne litt friske urter over hvis du har.