Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En fullvoksen kongekrabbe veier mer enn 14 kg og kan bli over to meter lang. Det er beinene som anses som delikatessen. Server dem med blomkålkrem og sitrondressing.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk kongekrabbebein, kokt kongekrabbebein, kokt

Dressing

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss honning honning

Blomkålkrem

  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • feltsalat feltsalat
  • kjørvel, frisk kjørvel, frisk

Framgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene og skjær dem i små biter.

Dressing

  • Finhakk sjalottløk.

  • Riv skallet og press saften av sitron. 

  • Fres sjalottløk i rapsolje uten at den får farge.

  • Tilsett skallet og saften av sitron, og honning.

Blomkålkrem

  • Del blomkål i store buketter.

  • Legg til side en fjerdedel av blomkålbukettene og kok resten møre i fløte i ca. 20 minutter.

  • Mos den kokte blomkålen til en puré, og smak til med salt og pepper. 

  • Stek resten av blomkålbukettene i rapsolje til de blir sprø og får litt farge, ca. 5 minutter.

Server kongekrabbe med sitrondressing, blomkålkrem og -buketter, feltsalat og kjørvel.