Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med saftig kongekrabbe passer godt som forrett til middagsselskapet. Stekt kongekrabbe med chili, hvitløk og ingefær er spennende og fantastisk godt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 1 ss ss chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 dl dl sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 0,5 dl dl soyasaus soyasaus
  • 1 stk stk lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • rapsolje rapsolje

Framgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene først i 5 cm lange biter, og deretter på langs.

  • Finhakk chili, hvitløk og ingefær.

  • Varm litt rapsolje i en stekepanne, tilsett kongekrabbe med kjøttsiden ned, chili, hvitløk og ingefær, og stek i ca. 30 sekunder mens du rører.

  • Tilsett hakkede tomater, sweet chilisaus og soyasaus, og kok opp.

  • Press over saften av lime og smak til sausen.

Server med koriander drysset over.

Tips: Dersom du bruker kokt kongekrabbe så skal den bare vendes raskt i chiliblandingen.