Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kokte kongekrabbenbein er fantastisk god mat og med godt tilbehør kan det bare bli bedre. I denne oppskriften serverer du hjemmelaget potetsalat og potetaïoli.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk kongekrabbebein, kokt kongekrabbebein, kokt

Potetsalat

  • 750 g g potet, liten type potet, liten type
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk

Potetaïoli

  • 3 stk stk potet potet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1,5 dl dl majones majones
  • 0,5 dl dl lettrømme lettrømme
  • salt salt

Tilbehør

  • salat salat
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Del krabbebeinene i mindre stykker og klipp opp skallet på den ene langsiden.

Potetsalat

  • Skrell og kok potet.

  • Del potetene i mindre biter, og vend i olivenolje og finhakket dill.

Potetaïoli

  • Skrell og kok potet.

  • Mos potetene og rør dem sammen med presset hvitløk, majones og lettrømme. 

  • Smak til med salt.

Server kongekrabben med potetsalat, potetaïoli, salat og limebåter ved siden av.