Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett som er enkel å lage til mange.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 1 dl dl risoni risoni
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts estragon estragon
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,25 ts ts safran safran
  • 3 ss ss parmesanost parmesanost
  • 2 stk stk piquillos piquillos
  • 1 ts ts gressløk gressløk
  • 1 ts ts persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene i leddene med en kniv.

  • Kok risoni etter anvisning på pakken.

  • Ta kjøttet ut av de tykkeste delene og ha de tynne delene i kokende vann i 2 minutter.

  • Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i stekepannen på slutten.

  • De små delene av krabbekjøttet skjæres i tynne skiver, mens den tykke delen skjæres i tykke skiver.

  • Tilsett safran og parmesan i risonien, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Skjær piquillos i ringer, stek i stekepanne og ha i risonien sammen med finhakket gressløk og persille.

  • Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien.

Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.