Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hemmeligheten bak en god ramen ligger i nudlene. I denne oppskriften lager du nudlene fra bunnen av. Prøv den i helgen, den kan fort bli en ny favoritt.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kongekrabbebein, kokt kongekrabbebein, kokt
  • rapsolje rapsolje

Nudler

  • 12 g g natron natron
  • 1 dl dl vann, varmt vann, varmt
  • 1 dl dl vann, kaldt vann, kaldt
  • 400 g g hvetemel hvetemel

Suppe

  • 6 dl dl vann vann
  • 13 g g kombu kombu
  • 4 stk stk shiitake, tørket shiitake, tørket
  • 20 g g bonitoflak bonitoflak
  • 2 stk stk sitrongress sitrongress
  • 6 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 2 stk stk limeblad limeblad

Tilbehør

  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 2 stk stk lime lime
  • 0,5 dl dl koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 120 °C.

  • Rens kongekrabbebein, men la litt være igjen i skallet. Det skal brukes som pynt.

  • Fres kongekrabbebein med skall raskt i en stekepanne med litt rapsolje, og sett til side.

Nudler

  • Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.

  • Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.

  • Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.

  • Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.

  • Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.

  • Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.

  • Rull hver porsjon på en pastamaskin. Start på bredeste tykkelse og jobb den inn, til du når tykkelse 2.  

  • Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.

  • Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder, i usaltet vann.

  • Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.

  • Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet, og ha dem i bollen.

Suppe

  • Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil kraften.

  • Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.

  • Del sitrongress på langs og ha det i kraften sammen med kokosmelk, curry paste og limeblad.

  • Kok opp suppen før servering.

Tilbehør

  • Skjær squash i skiver og kok i ca. 1 minutt.

Ha nudler, kongekrabbekjøtt og squash i suppeskåler og hell kokende suppe over. Server med limebåter og koriander, og pynt med kongekrabbebein med skall på. 

Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder. Du kan også bruke ferdiglagede hvetenudler.