Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag et litt annerledes salatspyd med stekt kongekrabbe og aïoli. Denne retten passer godt til tapas eller som en spennende forrett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 1 ss ss smør smør
  • 200 g g frillice salat frillice salat
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 8 stk stk sølvløk, syltet sølvløk, syltet
  • 4 stk stk trespyd trespyd
  • 4 ss ss aïoli aïoli
  • kajennepepper kajennepepper
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brødkrutonger brødkrutonger
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Ta krabbekjøttet ut av kongekrabbebeinene og stek i smør.

  • Dryss kongekrabbekjøttet med salt og pepper, og skjær i passe store biter.

  • Snitt salaten og vend i olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

  • Træ kongekrabbe, salat og sølvløk på trespyd.

  • Smak aïolien til med kajennepepper.

Server spydene med brødkrutonger, og aïoli og olivenolje dryppet over.