Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en smakfull rett med flotte farger. Den kan serveres som forrett eller tapas, og vil imponere gjestene.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 3 stk stk kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 12 skiver skive baguette baguette
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Marinade

  • 3 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje

Eple- og fennikelyoghurt

  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 3 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Pensle olje på baguetteskivene og stek dem i stekeovnen i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø.

  • Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv og prøv å holde stykkene så hele som mulig.

  • Del stykkene i like store biter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Marinade

  • Kjør sammen ingrediensene til marinaden i en foodprosessor til en glatt masse.

  • Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over litt salt og pepper.

  • Stek i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Eple- og fennikelyoghurt

  • Skjær fennikel i små terninger, og skrell og riv eple grovt.

  • Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.

  • Hell av kokevannet og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt kald.

  • La den renne av på tørkepapir, og bland med eple og matyoghurt.

  • Smak til med sitronsaft, og ev. salt og pepper.

Legg eple- og fennikelyoghurt på baguetteskivene med en bit kongekrabbe over, og server.

Tips: Bruker du kokt kongekrabbe så skal de bare lunes i stekeovnen, ca. 2 minutter.