Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skap et fargerikt og smaksfullt måltid av kongekrabbe. I denne oppskriften serverer du den med stekt vårløk, og en varm marinade av olivenolje, sesamolje og hvitløk.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g kongekrabbebein, rå kongekrabbebein, rå
  • 10 stk stk vårløk vårløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ts ts reddik reddik
  • 3 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 stk stk lime lime
  • olje olje

Marinade

  • 6 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ts ts sesamolje sesamolje
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk

Tilbehør

  • 0,25 stk stk agurk agurk
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler.

  • Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.

  • Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.

  • Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.

  • Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.

  • Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Marinade

  • Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.

  • Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.

Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.