Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Snøkrabbe lar seg godt kombinere med sterke smaker. I denne oppskriften har vi glasert snøkrabbebeinene i en spennende blanding av ulike sauser, krydder og urter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g snøkrabbebein, kokt snøkrabbebein, kokt

Glasering

  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 3 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 stk stk lime lime
  • 6 dl dl sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 2 dl dl soyasaus soyasaus
  • 3 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 3 ss ss ketchup ketchup
  • 4 ss ss rapsolje rapsolje

Tilbehør

  • 2 stk stk vårløk vårløk

Framgangsmåte

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

Glasering

  • Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.

  • Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.

  • Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.

  • Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.

  • Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.

Server glaserte snøkrabbebein.

Tips: Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.